Nybyggarnyheter, 2000-08-21 skrivna i en källare långt upp i norr

Det var minsann ett bra tag det blev men nu är vi tillbaka i etern! Just nu har jag en kraftig förkylning och en tidig morgon som stundar så detta blir himla kort. Men så småningom när myggen dött av och mörkret infaller för tidigt på eftermiddagarna för att vara ute, då blir det webberi igen. Vi ses då!
///Lars

Kära vänner och bekanta.
Detta blir sannolikt mitt avskedsbrev från Australien. Som en sista kraftsamling har jag fyllt en hel ny sida med bilder från våra semesterresor kors och tvärs. Nästa bildkavalkad blir kanske från rivningen av vårt kök på Farvägen, vem vet. Jag önskar tacka alla trogna läsare och andra som kommit med muntra tillrop och positiva kommentarer av alla slag om vår hemsida. Det blir förhoppningsvis lika roligt att kolla in den i framtiden men nu gör vi som sagt ett uppehåll tills vi packar upp vårt bohag på andra sidan jorden. Hjärtligt välkomna tillbaka då!!!!!!
///Lars

Hej bekanta bekantingar!
Vårt hem är i avveckling. Lördagen har ägnats åt skurning och likaledes nedmontering av grillen samt en picknick och utflykt till The Organ Pipes, nationalpark några timmar. Både Sara och Lena har varit förkylda och just nu är det jag och Anders som är hesa och slemmiga i halsen. Igår var jag på footymatch för första gången detta årtusende, titta in bland bildsidorna får ni se spektaklet. För övrigt är det är bara fem dagar kvar tills vi åker på semester till Nya Kaledonien. För er bildnings skull kommer här några nyttiga länkar om detta lilla örike utanför Queenslands kust.
http://www.tropicalislandvacation.com/newcaledonia.html samt för att kolla in väderprognosen för de närmaste dagarna http://au.weather.yahoo.com/793/index_c.html .
Ha en trevlig vecka ni åxå
///Lars

Hej på er alla glada besökare.
Våren gör sig påmind i Sverige och hösten dit i Melbourne. Att det blivit ljusare på kvällarna i Sverige märks på besöksantalet på vår hemsida. Nu nere i 2-3 stycken per dagen att jämföra med 10-15 i vintras. Det finns uppenbarligen roligare saker att sysselsätta sig med därhemma och därför känns det lite bättre att nu ha börjat planera inför vår återflytt norrut. Aaaah, att få sitt i sin pensonärskuvös en försommarkväll med glasdörrarna skyddande emot de värsta myggattackerna. Sånt lockar en tillbaka men inte mycket annat om man ska vara ärlig. Förra helgen var vi på Saras skola och sålde grejor i bakluckan. Ja, det var "carboot"-sale och lek och stoj på skolgården. Vi fick ta med oss saker att sälja liksom. Vi blev av med två bokhyllor, några böcker och barn-bärmesen, men Gittan köpte i gengäld en dubbelskolbänk och jag en MC-hjälm så det blev status-quo i volym som vi måste få plats med i containern som vi skall skicka hem om två månader. I slutet av Juni, runt midsommar dimper familjen Ervik ned på Arlanda. Innan dess skall vårt hem här nere avvecklas helt. Vi har som sagt redan börjat men mycket återstår.
Lena fyller 20 år i helgen och har åkt på hemlig utlandssemester med sin kompis Adam. Vi skall hinna med en solsemestervecka på Nya Kaledonien i påsk och en helg till Uluru, eller Ayers Rock som den åxå heter, bara Gittan och jag.
Annars händer troligen inte så mycket innan vi åker hem. Jag har börjat kolla svenska bilannonser, och vi båda kollar badrums och köksinredningar på internet. Vi har storslagna planer för hemmet på Farvägen i sommar.

Hej kära vänner och bekanta!
Här kommer en hälsning från jordens undersida igen, där bumerangerna hänger som klasar från eukalyptusträden och solen lyser stekhett ifrån norr. Ett tag till blir vi här men till mitten av juni bosätter vi oss i sverige igen. Således är det hög tid att, (om det skall ske via oss), beställa sin ranson av VB, känguruskinn, didjeridoo's, bumeranger eller annat av lokalt ursprung. Och om ni skall knacka på vår dörr för at hälsa på,torde detta from med mitten av sommaren göra sig bäst på Farvägen i Huddinge och inte på Caravelle Crescent, Strathmore Heights. Något jag för övrigt passar på att välkomna, skulle ni ha vägarna förbi. Till dess önskar vi trevlig vårdagjämning eller vad vi för årstiden passar bäst. Skulle längtan bli er för svår rekommenderar vi som vanligt www.ervik.nu två gånger dagligen.
Hälsningar, Lars J, Gittan J, Sara J och Anders J

Gittans nyheter 2000-03-04

Lördagskväll. Idag har jag städat mest hela dagen. Larsa var med barnen till ett lekcentrum. Han konstaterade att 7 av 8 föräldrar som var där var det pappor, så det är det vanliga att mammorna skickar iväg papporna, så att de kan städa i lugn och ro. Det är lugnt och skönt, alla tre barnen sover. Lille kusin Viktor är här, men hans mamma och pappa har gått på bio. Anders var väldigt glad att se Viktor igen, de har varit en lite sväng längs med sydost- kusten till Lakes Entrance. Mycket långa fina sandstränder. Tyvärr är Anders 1 år äldre och starkare, så det blir en hel del knuffar och förlåtkramar grabbarna emellan nu när de träffas igen.
Larsa och jag var på Bryan Adams konsert i onsdags kväll, det var mycket bra. 1 mars är den dagen som hösten börjar här det känns inte så hårt eftersom den fortfarande var 27 grader när vi kom hem 23.30. Jag var ute på Tacos kväll på tidagen med jobbet och firade av att vi klarat av skottårsdagen ytan problem. Rätt ska vara rätt så Lars spelade golf i torsdags kväll fast temperaturen var upp på 38 grader på eftermiddagen. Denna vecka har varit ganska så hektiskt trots att våra gäster syrran Pernilla och Peter varit och ute farit, så det blir en tidig lördags kväll. En "cool change" har också kommit, så nu har vi bara 16 grader.
Vi har preliminärt bokat biljetter för hemresan och så som det ser ut idag kommer vi att vara hemma precis innan midsommar. Oundvikligen börjar man mentalt flytta hem lite redan nu. Planerar skola och dagis för Sara och Anders. Lars surfar efter bil i Sverige och jag surfar efter badrumsinredningar.
Från och med nästa vecka har Sara full tid i skolan. Det kör ganska snabbt tempo och långa dagar. Det är från 9.00 till 15.30 och hittills har det haft bokstäverna S, F och T. Det har en bok med hem varje dag som de ska titta i och försöka känna igen några ord i etc.
Hej svejs, nu måste jag gå och lägga mig, Kram, Gittan

Faktiskt nyheter 2000-02-22

Nu går skam på torra land. Nyheter två dagar i rad. men det blir kort och intensivt. Har just bemödat mig att ordna till några nya bilder från semestern med familjen(erna) Löfgren. Det blir säkert mer om jag bara fick lite andrum till sånt här på sena kvällarna. Det har varit så himla varmt på sistone att man helt enkelt inte orkat göra annat än lägga sig efter nio. Dessutom får man ingen vila på nätterna heller, vare sig för värmen eller barnen som sparkar på en i sängen. Ikväll är det dock behaglig 22 grader bara och det har regnat större delen av dan. Vad skönt! Till helgen är det dock tillbaka till över trettio igen. Bara att ta satas och stå ut. Puuuuuh.
///Lars

Inga fler nyheter 2000-02-21

Hej hej. Ja, jag jag vet att tiden den går och inget händer på våra sidor, men jag ska bättra mig igen, jag lovar. Det har varit varmt, hektiskt och himla upptaget på sistone. Många gäster, mycket ståhej och lite tid till någonting, allra minst att uppdatera er om vad vi gör f.n. Men skam den som ger sig, snart skall det nog bli bilder på Pernillas vita ben mm om ni har tålamod. Håll ut en tid till så blir det bättring.

Inga Nyheter 2000-01-30

Klockan är halv elva, söndag kväll så jag skall fatta mig kort, som omväxling. Idag har jag spelat golf med golfklubben, gick gräsligt mycket sämre än vad det gjort på "träning" på sistone. Tog en golflektion i förra veckan och efter det har jag gjort stora framsteg. Utan på golfbanan idag alltså! Sara började skolan i Torsdags, kolla in bilderna! Gittan och jag var på bio alldeles själva härromdagen och såg Double Jeopardy med Tommy Lee Jones om en falskt anklagad tjej som efter avtjänat straff för mord på sin man förstår att det var hennes man som satte dit henne! Kul va. Sen har vi inte gjort så mycket mer. Nu kom min fru efter avtittat söndagslångfilm och pussade mig i nacekn. Det måste betyda att jag måste avsluta och gå och lägga mig, vad tror ni? JO, just det, frun ber mig tillägga att hon har vikt tvätt och lagt barnen. Själv har jag bara diskat, plockat från golvet och satt ihop nya bilder och skrivit dessa rader på vår hemsida. På återhörande!
///Lars

Stötvisa nyheter 2000-01-20

Har ni, som jag, svårt att skriva datum nuförtiden??? Underligt vore kanske annars. Men nu är det värre än nånsin, utan att överdriva mycket. Varje år är det likadant men man brukar ju få några siffror på sig innan det är dags, så att säga. Nu blir det fel redan från först början med en etta! Undras hur det var för tusen år sen? Skrev de året som tre eller fyra siffror när de stod där och signerade och daterade sina runstenar månne? De måste haft samma problem att vänja sig av med en nolla i början och istället skriva en etta eller så hade de kanske inte plats att plötsligt fylla i fyra siffror i datumfältet på postgirotalongerna. Hmmmm. En annan knasig sak jag kommit på är att det faktiskt finns massvis med checkböcker, blanketter, formulär, mm som faktiskt tryckts på 1990-talet som plötsligt blivit oanvändbara för det är förtryckt 19 i början av datumangivelsen. Sånt har inte kommit fram i debatten i nyårsskiftets kölvatten, och det är mycket upprörande, tycker jag. Har någon räknat på detta månne!!! nej det har man inte, och kom inte till mig och be om det heller, så det så!
Förresten är det väl ingen som bryr sig längre och så känner jag det åxå. Då är det roligare att titta framåt och tänka på den semester vi skall snart tillbringa med klanan Löfgren från Kungsör eller vår egen senare familjerymning till Nya Kaledonien. Vet absolut noll om detta land mer än att det ligger drygt halvvägs emot Fiji. Det ska bli kul, tror jag. Måste nog läsa på lite innan så jag kan säga säkert. Man har ju hört talas om vodoo och sånt som de håller på med i fransktalande f.d. kolonier. Sen ska vi en snabbis till Uluru (Ayers Rock) Gittan och jag att fira våra senaste tolv år tillsammans. Kanske vi gräver upp en grottmålning och släpar hem till Farvägen!
Innan jag avslutar ska jag bara nämna det som annars talar bra för sig själv, nämligen den likt en ketchupeffekterupterande orgien i nya bilder i vårt bildgalleri!!! En lång och roligt tillbakablick på senaste veckans kortsemester i Anglesea men även bilder från Julhelgen mm.
Vi ses igen hoppas jag. Ha en bra dag!

Heta nyheter 2000-01-14

Hej på er. Vi har "drabbats" av sommarvärmen och kanske därför inte orkat skriva så mycket nytt på ett tag. Efter nyår har vi haft himla varmt och skönt här, precis tvärt emot vad det var kring jul och nyår. Idag ska vi iväg till kusten med Gert och Marianne för att spela golf och surfa (på vatten alltså). Jag hoppas orka berätta och visa bilder från det i mitten av kommande vecka. Snart skall Sara börja skolan och vi andra går och funderar på jobb därhemma etc. Annat småtrevligt; oljepannan därhemma har fått bytas till ny. Billigt och bra? Knappast billigt iallafall.

///Lars

Framtida nyheter 2000-01-01

Hälsningar från nästa årtusende, till alla er som ännu inte fått uppleva det. Vi skall snart gå och lägga oss för att orka upp om några timmar och gå till jobbet. Men innan dess vill jag vara först med att hälsa att varken micron, armbandsklockan, gasspisen eller kompjuttern stannade eller krånglade när klockan slog tolv i natt. Men det blir dock allt jag orkar skriva just nu. Ha ett riktigt gott nytt år ni åxå !!!!!!!!

///Lars

Tindrande nyheter 1999-12-20

Kära hemsidan. Julen närmar sig, förklädd till högsommar och värmebölja och idag blev jag varse att det bara var tre effektiva dagar kvar att handla julklappar och julmat på. Tre dagar, hmmm, det är nog dags att börja fundera, och det snabbt då jag inte varken tänkt på, än mindre inhandlat några klappar alls. Men snabb både i tanken och handling gjorde jag allt på två timmar efter jobbet. Ja, det fick bli en timme tidigare hemgång från jobbet för att hinna med. Än kan jag inte berätta vad det blev (av uppenbara skäl) men jag tror alla blir nöjda. Själv köpte jag mig en ny skiva av/med Lenny Kravitz "5" samt ett nylonöverdrag till grillen. Eftersom min skivsamlig växer så det knakar fick jag även köpa ett nytt CD-ställ. Bokhyllan räcker inte till längre. Nu kanske det inte klassas som julklappar om man köper till sig själv, men så slog jag inte in dem heller. Ett år köpta jag klappar till mig själv och slog in. Det tyckte Gittan var knasigt, så numera köper jag sakerna och så får jag dem direkt istället. Det är mycket roligare, för då kan man köpa klappar till sig själv flera gånger om. Till andra köper man ju bara EN omgång, eller hur. Köpa till sig själv är jag dessutom allra bäst på. I år har vi faktiskt köpt en riktig julgran. Det var av en händelse vi passerade en julgransodling en dag där de hade självplockning. Gittan tyckte vi kunde stanna och titta men jag var mer realistisk och förtod redan vid infarten att vi aldrig skulle komma därifrån utan en gran för Sara. Om inte vi spände fast henne i barnstolen med tvångströja först. Alltså blev det mycket riktigt en gran, sex fötter lång och tät som en en. En EN, menar jag fattar ni väl! Den har (granen alltså) barr som är långa som på en tall och den är spetsig som Piff och Puff's gran i filmen ni vet. Nu har vi inget julpynt med oss så vi fick ta en ljusslinga från Coles supermarket med färgade lampor och stora, tjocka, röda glittersnören som går runt som i en spiral. Äsch, vänta ett tag så tar jag en bild istället. Strax tillbaka......................................................................................Nu är jag klar!!! Så här blev det:

Inga kulor i grenen här inte Som ni kanske ser finns det inga godiskäppar kvar på det nedre grenarna ungefär i höjd med Anders räckvidd. Ni förstår också varför. Glittrets ursprungligt spiralformade bana är något rubbad av samma skäl. Julen tänkte vi annars fira "som vi brukar", dvs med middag dagen före julafton på Akvavit , den svenska restaurangen vid Southgate inne i stan och därefter julkoncert utomhus på kvällen, populärt kallat Carols by Candlelight, vid Sidney Myer Music Bowl. Julafton blir vi hemma hos oss med några vänner och bekanta som har barn som kan tindra med ögonen medans vi andra svalkar av oss med några julöl. Själv har jag bestämt mig att i min kära moders tradtion laga Janssons frestelse, köttbullar och brunkål!

Jajjamänssan, brunkål ska det vara. Mycket godare än rödkål, så det så. Sill och nubbe blir det nog åxå och om vi orkar, även nygrillat revbenspjäll från grillen. Hur ska man orka äta allt sen vete tusan men är det jul så är det även om det är 35 grader varmt.

Ha en God Jul på er och på återseende iallafall i mellandagarna när vi här nere säkert kommer att vara hur stressade som helst inför vårt eländiga nyårsjobbarskift.

Ha't så bra !!!///Larsa

Ctrl-Alt-Del Nyheter 1999-12-17

Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt allt elände. Ni kan själva läsa lite nedan om trasslet med vår dator på senaste tiden. Nu börjar datorskrället så smått närma sig friskförklaring, men lite återstår att göra. All hårdvara inklusive ny, extra hårddisk på 13 GB, ny skrivare och lånad bildskärm fungerar som det ska. Min egna skärm är fortfarande på verkstan. En vecka som jag skrev nedan var tydligen inte tillräckligt. Program har jag installerat på löpande band och jag har delat upp hårdiskarna i fem olika partitioner och gjort backup på flera sätt och ställen för att minsta risken för liknande trassel igen. Jag kan rekommendera alla med någon form av Windows att skaffa pålitlig backup (t.ex. en extra hårddisk eller partionera den befintliga med Partition Magic eller liknande). Att Windows inte är pålitligt är kanske ingen nyhet, men mången användare har ändå gjort samma misstag jag gjorde. Nu har jag iallafall en fräsch Windows 98 igen och jag tänker hädanefter vara misstänksam som synden om att installera annat än det jag vet att jag verkligen kommer att använda och behöva.

Sommaren gör sig mer och mer gällande men det varierar enormt från dag till dag i temperatur, som många som varit här vet. Upp och ned mellan 15 och 35 är inte ovanligt från dag till dag. Ösregn på morgonen och klarblå himmel på eftermiddan eller storm och 35 grader varmt på kvällen har vi åxå haft. Va har varit och gjort utflykt till Hanging Rock och Sara har haft skolavslutning, så fint så. Soffan som Anders skrev med bläckpenna på, har blivt "reparerad" för över 2000 kr. En firma fick lösa upp läderfärgen helt där det var ritat och färga om den med hyperstarka färger. Det luktade i två dagar efteråt. Det var som att se en konstnär med sina "sprayburkar" som han blandade själv. Sen lade ha tre olika lager med färg och avslutade med en mörk färg som skulle lägga sig i porerna för att ge en känsla av "använd". Det tog nästa tre timmar men blev faktisk himla bra, men dyrt. Vi drar det på Anders veckopeng!!

Ha en God Jul om ni inte tittar in igen, och sköt om er i mörkret.

///Lars

Glesa nyheter 1999-12-12

Tänk vad det kan slumpa sig. Så fort jag skrev det där nedan om föränderligheter så blir det glapp i uppdateringen här på nästan en månad. Detta betyder inte att jag försummat tiden vid datorn särskilt mycket. Tvärtom kanske. Men tyvärr har jag blivit tvungen att pyssla med andra saker. Det är en lång och tråkig historia som började med att datorn betedde sig konstigt. Det blev nödvändigt att göra något radikalt som att ominstallera Windows från början eller nåt och för att göra det köpte jag en ny hårddisk (att spara backup-kopior på) som jag försökte installera. Detta gick inget vidare. Nätaggregatet gick sönder och hårddisken var trasig och det tog två veckor innan jag lyckats få allt på plats. Samtidigt började datorn krångla mer och oftare. Windows låser sig plötsligt och filer blir korrupta när det stannar så där. När jag till sist trodde att datorn var OK med den nya hårddisken installerad, då går bildskärmen sönder och blir borta på verkstad en vecka. Vad ska gå sönder härnäst? Nu har jag försökt under en veckas tid att installera om Windows för att får bort problemen men jag blir inte av med dem. T.ex. skrev jag ovan rader för en stund sen när datorn plötsligt låset sig. Det jag skriver nu skriver jag efter att ha fått omstarta Windows! När dator trasslet lugnar ner sig en smule hoppas jag kunna skriva mer åt er. (Datortrassel blir man nämligen aldrig av med helt och hållet!) Vi höres, ///Lars

Föränderliga nyheter 1999-11-16

Aldrig blir man väl nöjd. Därför byter min, ursäkta mig, vår hemsida skepnad lika ofta som Anders byter blöja. Jag är ingen expert på snygg grafik och layout, men vill gärna vara en, så när jag får kritik försöker jag ändra så att det blir snyggare och bättre. Man vill ju åtminstone bli bättre, om man inte kan vara bäst. Av dessa skäl har jag gjort bakgrunden ljusare, knapparna mindre, viss text med annat typsnitt etc. Jag vill gärna höra vad ni tycker. Ni blir fler och fler. Jag begriper inte var alla kommer ifrån. Det är ett stort, anonymt mysterium. Jag själv tittar på min egen sida en eller två gånger per dag, men var kommer de ibland andra 20 dagliga besöken ifrån??? Jag känner ju bara 7, 8 personer förutom mig själv. Men det ska jag säga att det är attans kul och en himla utmaning att hela tiden sporras att hitta på något nytt och bättre att slänga ut på våra sidor. Men nu kanske det dags att för en gångs skull prata om något annat.

Pappa och Leif har lämnat oss och åkt till Auckland, Nya Zealand för en vecka. De ska gumpa upp och ner runt vägarna på norra ön och sedan komma tillbaka hit i tre dagar. Sen flyger de till Sydney och the Gold Coast. Vilka globetrötters! Här har vi ett bedrägligt försommarväder som inte har bestämt sig för vilken sida om tjugostrecket det ska hålla sig. Gittan och jag jobbar på och Lena har väl funnit slentrianen i sitt jobb åxå. Sara ska börja skolan i Januari och vi ska på besök där snart och få reda på hur allt går till och vad för skoluniformspersedlar vi kan skaffa åt henne. Just det, här kommer det uniform redan i skolan, och inte i lumpen som i sverige. Till min stora irritation måste jag säga. De flesta skoluniformer ser ut som om flickorna ska finna sig i att se ut som skurkärringar medans pojkarna ska se ut som små bank-kamrerer. Tänk att knyta slips på en femåring va? Urk. I Saras skola lär det inte vara så himla hemska uniformer, har Gittan sagt, men jag vete tusan. Verkar mest vara ett bekvämt sätt för föräldrarna att slippa tjat om nya balla kläder till de små, medans barnen blir stöpta i den form som skolan och vuxna tycker passar dem. Vad barnen behöver för att utveckas till unika individer kan inte vara skoluniformer, det tycker iallafall jag. Anders å andra sidan är en liten charmig marodör som man inte riktigt vet vad han ska ta sig till härnäst. Han är himla kul och rolig mestadels, men han saknar totalt hämningar. Han har tex ritat hela vår skinnsoffa med bläckpenna härromveckan. 2 minuter tog det!!!! Den lilla illbattingen!!! Jag letar efter saneringsfirma som kan åta sig jobbet. Men han är vildsint på andra sätt åxå. Han ger sig på andra barn dubbelt så stora som han själv och skriker rakt ut som ett lejon för att skrämmas. Några flickor han jagade runt på en restaurang i helgen sa att "He's a little bit mean, but we like him!" Jo, jo. Jag får nog hålla ett noga öga på honom det närmaste decenniet.

Ja, kära vänner, nu vill Sara spela dataspel så jag måste flytta på mig. Annars får jag väl köpa henne en egen dator snart.

Jo, det var så sant, jag lovade någon att tacka för inlägget i gästboken, så här kommer tack till allihopa hittills. Man måste vara rättvis: Tack till; Marie & Bertil, Tonny, Reijo, Ire'n, Ann F., Natalie & Johan, Katarina P., Johan A., Gilbert, Karin, Leif, Sven & Kajsa, Ingegerd, Lenea E., Anders T., Helena & Smitty, Catarina & Manne, Filip & Ebba, Viktor, Peter & Pernilla, Christian, Carl Bildt, Agneta, Håkan, Ulrika & Mackan, Katarina H., Greven, Peta, Kenneth & Ann, Herman, Anette, Ingela, Ingo the Bingo?, John S., Sötnosarna, Gunnel & Lars-Olof, Gert, Marika och särskilt tack till Janne Lindh, vårt senaste tillskott.

Ha en himla bra dag, ///Larsa

Långväga nyheter 1999-11-14

Hej på alla ! Nu har det blitt ett sånt där uppehåll i nyheterna igen och denna gång har jag väl laga förfall. Vi har långväga besök av min bror och pappa och det har varit mycket med dem hela veckan. Jag har iallafall sett till att de har kommit med på bildsidorna. Faktiskt har det blitt en helt ny bildsida ikväll och Leif har hjälpt till en smula. När allt lugnar ned sig ska jag väl skriva lite fler vanliga nyheter igen. Gittan är ju tillbaka från sin jordenrunttripp och då blir det lite mindre jobbigt för mig på kvällarna, får vi hoppas. Godnatt, kära hemsida. !!

Ytliga nyheter 1999-11-02

Hej svejs, kära hemsida. Nu har jag snyggat, eller rört till dig så det förslår. Efter att ha gett mig in i djungeln av javascript och applets, strulat med vår besöksräknare, samt ramat in dig i massor ser du nu helt annorlunda ut emot förr. Utseendet kan man ha sin åsikter om men funktionaliteten kan man ha mer jordnära åsikter om. Jag har offrat en del av den totala ytan på skärmen för att få det mer lättnavigerat och för att kunna snabbare komma från en sida till en annan. Därav alla "frames". Vi får val se om det fungerar i längden. Om ni kära besökare tycker det har blivit för himla svårt att se hela sidorna så hör av er. Jag kan dock först rekommendera er att kolla vad ni har skärmen inställd på för storlek. Jag har min inställd 1024x768 pixlar och anpassar sidorna därefter. Jag förstår om det bli svårt om bildskärmen är inställd på mindre, men det tycker jag ändå är hopplöst att använda datorn med så liten skärmyta.

Förövrigt är jag hemma idag, för det är den årliga hästkapplöpningen Melbourne Cup idag, med påföljande allmänna helgdag. Barnen bygger pussel och jag skriver nyheter. Lena och Magnus slappar mest. Vädret är så himla skönt idag att det förtjänar att nämnas; varmt och soligt med en knapp vindpust hela dagen. Gräsmattan börjar redan bli torr och måste vattnas. Därmed slut för idag och Ajö, ///Lars

Snabba nyheter 1999-10-30

Hej igensan, nu har jag bytt räknare till en mer självstyrd sort som därmed löser problemet jag hade med passagens egen efter min omorganisation. Jag hoppas ni tycker om den.

Fucking News 1999-10-29

Ja, ursäkta den spydiga inledningen, men man måste ju variera sig. Jag har just sett filmen Fucking Åmål på video. En kompis hade köpt den till sin samling av svenskt memorabilia, att ta fram när hemlängtan blir för svår. Och när Gittan lånat hem den idag ville Lena och hennes besök från hemorten, Magnus, gärna se om den och vi satt alla trollbundna i soffan över den guldbagge-krönta tonårshistorien. Tja, jag kan ju aldrig hålla tyst när jag ser på film förstås. Lena hyschade mig flera gånger så jag inte störde koncentrationen. Min lille älskade pilt; Anders tyckte om den han åxå. Inte vill han somna än, trots att klockan är snart halv elva. Nej då, han sitter just i skrivande stund och tittar på Tippen på video. Ensam, för Gittan har redan gått och lagt sig. Tydligen räckte inte Fucking Åmål för honom. Igår satt han ensam i soffan och såg Men In Black medans jag hackade på vår hemsida, mestadels slitandes mitt hår över att inte kunna få vår besöksräknare att behålla alla snart 200 besök vi haft och samtidigt flytta räknaren till vår nya uppsättning hemsidor med "frames". Mycket snyggare tycker jag, men som sagt blir räknaren nollställd om jag flyttar den. Jag bli så trött! Trött är åxå vad Sara blir om kvällarna numera. Kinder tar ut sin rätt antar jag. Sen pratar hon helst engelska nuförtiden, åtminstone när hon leker. Ikväll spelade hon och jag ett tärningspel på engelska hela tiden. Jag bara måste göra vad jag kan för att hon skall hålla engelskan vid liv så hon har nytta av den senare i skolan och så. Anders ja, han blir roligare för varje dag. Just nu börjar han kunna använda språket att tala om vad han vill. Nu är det inte bara Däääääää, utan mer komplicerade meningar, såsom "Anders sitta här", pekandes på pottan, eller "Pappa, blåsa foten" om han trampat på nåt som gjort ont. Han är min lille pöjk, den lille parveln.

Ved mer, Jo, Jag skippade cykelloppet runt bukten. Spelade golf istället. Det blev för lite träning, för många förkylningar och för lite lust (för att cykla). Det blåste dessutom så mycket så att det knappt gick att spela golf heller!!! Nog om det. Jag har nästan gjort klar skrindan till barnen. Den blir skitsnygg. Borde kanske fotografera den till bildsidan??? Min bordskiva har inte blivit varken mer eller mindre färdig. Snygg som fasen blev den dock, men jag måste göra bordsben åxå, och det skrider på så långsamt.

Sen lite om vår kalender just nu: Gittan lämnar mig ensam med barnen och Lena nu i 10 dagar från och med Söndag. Hon åker först till Dallas i tre dar, sen till Stockholm (4/11 12.05 till Arlanda), sen från Stockholm Måndag 8/11, till Melbourne åter den 10/11 i arla morgonstunden 06.20.

Pappa och Leif lämnar Stockholm 4/11 14.35, spenderar några dagar i Bangkok, sen anländer de Melbourne mitt i natten 9/11 00.10 för en vecka i vårt våld. Sen blir det en vecka på Nya Zealand,sen åter hit 22/11 och sen stannar de till 2/12. Snabbt och effektivt.

Till sist bara som avslutning. hel familjen går ner utom barnen, cirka 20 kilo ungefär jämnt spritt på Lena, Gittan och mig. Jag gör mina 30 situpps varje morgon, men har svårt att vänja mig av med bekvämligheten att åka bil till jobbet. Man borde väl återupprätta cyklandet, eller hur. Gittan fortsätter sitt diet-program med Jenny Craig och Lena hakade nog på idag för att bli av med bulliga höfter och rumpor. Hon kom iallafall hem med två påsar med färdigamat för den närmaste veckan att ha i frysen. Själv kör jag min "psykologiska bantning" som hittills inneburit 6 kg mindre att bära på. Mitt mål är mest av akademiskt art, att kunna komma ned i nånting på 70, vilket var senast i början utav åttiotalet innan lumpen. Ett tag var jag nära att ramla över till nittio, men nu är det ungefär 2 kvar till 80. Jag har ju kropp som en spinkig slemödla så extrakilon ser bara fula ut. Lena och Gittan har ju (varandes kvinnor) betydligt angenämare platser på kroppen att stoppa överskottskilon. Men det finns väl en övre gräns för hur rund om rumpan tjejer/kvinnor kan bli utan att det blir för mycket (eller?). Ämnet varde därmed avslutat från min sida.

Lena kickboxar på som sjutton och dansar skosulorna glödheta varje vecka, och annars är det full rulle. Nu var det äntligen slut för idag. Ha en treflig helg. Vi själva har ledigt på Tisdag 2/11 pga av hästkapplöpningar! Ja, ja det är inget skämt, jag lovar!!!! Melborne Cup Day. Allmän helgdag så det så!!!

Tjena ///Larsa

 

Spicy News 1999-10-27

Nu, har jag ägnat några timmar åt livets guldkant, eller ska vi säga vår hemsidas guldkanter. Jag har nämligen omdäsajjnat hela rasket, och lagt sidorna i ramar, eller "frames", och sen har jag gjort knappar som lyser när man rör musen över dem och sånt. Helt enkelt lite ny krydda till vår hemsida. Det hela tog mycket huvudbry och funderande. Man är ju ingen programmerare, men efter många försök fick jag det att fungera. Endera dagen ska jag sätta min hjärna i arbete och producera lite matnyttigt att läsa åxå. Välkommen åter!!!

///Lars

Mycket Nyheter 1999-10-17

Uppdateringarna duggar tätt på Ervik Nu. Det måste vara det vackra vädret och det myckna uppskattningen vi får från höger och vänster, norr och söder på allt vi har att erbjuda. Bilder, bilder, är dagens och denna veckas motto. Det blir inte så mycket kåserande på nyhetssidan denna gång. Bilderna får tala sig egna språk. Idag söndag var vi och åkte museiejärnväg; Puffing Billy i Melbourne sydöstra utkant, uppe i bergen kan man säga. Det blev massor av video och stillbilder tagna. Vi hade sällskap av en svensk familj som vi just stiftat bekantskap med; Curt och Stina Malmquist med deras dotter Emelie. De har bott i Sydney förrut men flyttat hit ned för att jobba här på sitt företag IBS. Det var himla trevligt och roligt att åka järnväg tyckte alla barnen också. Annars skall nämnas att Lena fick besök av Magnus idag. Han kom med buss från Sydney och skall stanna här ett tag och vila ut efter fem veckors resande. Vi får väl se om Lena orkar få till en liten bild eller annat på sin egen sida om det. Nä, nu måste jag ordna till bildsidan så ni får se allt kul vi gjort denna helg.

Tjena, tjena, ///Lars

Helgnyheter 1999-10-16

Ni som kommit så här långt i surfandet märkte nog något nytt med vår hemsida idag. Jag har börjat studera Java script litegrann och det var därför ni fick skriva in ert namn i början. Jag tyckte det var en liten kul grej att ha. Vi får se vad jag hittar på mera härnäst. Annars ska jag bara rekommendera bildsidan igen. Där fins det nu bild på vad som ska bli vårt nya soffbord, samt bilder från i förmiddags då vi var på en trafikskola för barn med Sara och Anders. Och till sist, Gittans omklädning av köksstolarna. Nä, nu ska jag ut i solskenet. Man ska inte sitta inne en solig Lördag heller. Sen ska jag till golfrangen och slå en hink, och ikväll ska jag dricka öl med Hans. Vilket strävsamt liv vi har så säg.

///Lars

Tjena

Nattens nyheter 1999-10-09

Detta är nog första gången jag sitter och skriver nyheter klockan åtta på morgonen i bara sidenkalsongerna. För er flesta blir det ju mitt i natten, därav ovan nyhets-titel. För er som läste mina nyheter, snart en månad sedan, minns säkert inläggen om nyårsproblematiken. Ni vet det där som har med datum i datasystem att göra, och att snart sagt allting som har med datorer att göra. Frågan är om det slutar där. Vem har sagt att tyngdlagen, matlusten eller varför inte vädret är Y2K-säkert? Ni kan åtminstone vila lugna över att vår hemsida numera är Y2K säker. Inga ofullständiga datumangivelser någonstans längre, så det så. Nu ska jag ut i solen och fotografera vår kanin Morris så ni får se honom åxå. Slink gärn in på bildsidan och kolla in familjemedlem nummer sex, som bara äter frön och gräs, och nu menar jag inte Anders.

Tjenix, ///Lars

Goda nyheter 1999-10-04

Solen skiner och det känns som svensk högsommar, dvs ena dagen är det regn och 17 grader som mest. Men inte är det så ofta egentligen. Vår senaste familjemedlem; kaninen, som oftast får heta, bara kaninen, den växer och stå i. Jag hade tänkt skriva om den flera gånger tidigare, men ville få till en bild på det lilla livet för er att titta på, men det verkar vara lättare sagt än gjort. Därför får jag väl avslöja kaninens existens utan bild så länge. Jag får väl be Lena (som har hand med djur tror jag) hålla i palten så jag hinner trycka av innan han skuttar iväg bakom soffan eller nåt annat tungt. Gittan ville vi skulle döpa kanin till Mulle, men det tog ytterligare sex veckor tills jag idag kom på mitt förslag. Det var på en bilparkering jag fick ide'en. Han ska naturligtvis heta Morris! Det låter väl käckt på en kanin? Så nu har kaninen tre namn, Kaninen, Mulle och Morris. Idag var vi och badade hela goa familjen i ett bassängkomplex där Sara går i simskola och Gittan (och även Lena) kunde bubbla bubbelpool. Själv låg jag i barnbassängen och tittade på småflickor tillsammans med Anders. Man måste ju kunna dela sina barn intressen, eller hur? Skämt åsido är han en underhållare när han är i badbassängen som är svår att få därifrån i första taget. Men så stannade vi i en och en halv timme innan vå åkte hem. Jag satte mig genast vid datorn och tankade över eftermiddagens bilder in i datorn så jag nu kan presentera badbilder till er på bildsidan. Det sista jag nu gör ikväll är att skriva detta här, som nu avslutas med att säga att jag hoppas återkomma inom en vecka med nya spännande nyheter och bilder. Varför inte på Morris i buren jag själv designat och spikat ihop. Ha en bra dag, ///Lars

Why Two Kay? Nyheter 1999-09-14

Kära trogne läsare. Det är inte utan en viss skamsenhet jag konstaterar att det numera duggar allt glesare mellan uppdateringarna av vår hemsida. Det är med det, ungefär som med orken att plocka fram sin dyra, fina videokamera och filma litegrann av barnen och omgivningen lite då och då. Intresset dalar med tiden och även om jag vet att det kommer att vara guld värt, fullständigt ovärderligt senare i livet med just film på sina barn så inte sjutton ids man alltid springa runt som en tok och glatt utbrista "JA SÅ TITTAR VI ALLIHOPA IN I KAMERAN HÄR!!!!". Liknelsen med att uppdatera vår hemsida må halta nåt förskräckligt, bäst den vill, men faktum är att det blir allt mer sällan man kommer på något mer intressant att förvåna er läsare med. Ni har ju redan sett det mesta vi har att visa upp och hört om det mesta vi pysslat med kan tyckas. Det är naturligtvis en lika stor lögn som orättvishet emot er, kära läsare, som naturligtvis har en omättligt törst på information om oss och det uppochnedvända liv vi lever här. Frågan är bara var energin ska tas ifrån. Det borde funnits tid och energi att omfördela från all tid man spenderar på att skriva pappersbrev, men det har jag tyvärr redan provat utan framgång eftersom jag numera skriver cirka noll brev i veckan och därför inte heller emottager fler än så. Vän av ordning torde så småningom utbrista att energin borde tas ifrån frun. rogen läsare minner sig säkert att det inte var igår som hon bidrog till nyhetsflödet här. Hon är ju trots allTt till 50% delansvarig till denna sajjt, likväl som jag är till 50% delansvarig att ta hand om våra barn och vårat hem kvällar och nätter (låt inte Gittan intala er någonting annat är att jag tar detta faktum på blodigaste allvar). Så varför inte droppa henne några rader per e-post och påminna henne om hur länge sedan det var hon hörde av sig. Adressen är gittan@ervik.nu eller ännu bättre birgitta.ervik@ericsson.com.au för då kan hon inte undvika att läsa det. Om ni nu läst så här långt och börjat undra när det ska komma några nyheter eller någonting ni inte redan visste förrut, så kanske ni inte blir besvikna för mycket om ni skipper början och börjar läsa just här istället. Vi har haft sån där nyårsövning på jobet förra veckan vilket de envisas med att kalla för whajj-too-kejj excercise, eller Y2K Live Show. Himla trams. Själva övningen var nog nyttig. I 24 timmar var vi satta att leka krig i telefonvärlden. Som en repövning fastän ingen tidigare hade gjort lumpen ungefär. Själv jobbade jag nästan 14 timmar i sträck över natten, och jobbigt men annorlunda var det. Samma trams blir det på nyårsafton och vi funderar på att fira nyårsfton i förväg om överhuvudtaget alls, bara för att fira i lugn och ro utan att behöva tänka på jobbet. Annars har vi lika mycket att göra på jobbet som tidigare. Jag ska en sväng till Singpore fyra dagar nästa vecka och Gittan tragglar på med sina kvällstelefonmöten halv elva på kvällarna och minst två timmar övertid varje dag. Ibland undrar man om det är värt det. För att komma till ett slut med denna nyhetsbulletin ska jag meddela att vi har varit och badat i simbassäng igår. Vi ordnade picknick i koalaskogen förra helgen. Sedan har vi fortfarande förkylningsbassiller som vägrar ge upp familjefriden och ger familjemedlemmarna hosta, ont i halsen, och sömnlösa nätter i omgångar. Det sista jag kan rapportera är att Lena börjat prova på golf, till min stora glädje. Hon svingar som en fantomfenomenal golfspelare och hon lär redan kunna göra bra ifrån sig och ha roligt på en golfbana. Jag må snarast arrangera en golfrunda med unga damen från Norrtälje. Nu ska jag inte skriva mer strunt utan åka till mataffäern och handla. Det är nämligen så att vi kan handla mat när sjutton vi känner för det eller har tid för affärerna har öppet dygnet runt och även om nu klockan börjar bli mycket lär vi inte överleva en dag till utan apesinjuice på morgonen och yoghurt i tallriken. Men hallå! Nu bankar frn på dörren, hemkommen från kvällspromenaden med Lena och där stapplar de in med matkassar i händerna. Kanske jag slipper matrundan när allt kommer omkring!!!!

Tjenixen, ///Lars

Golfnytt 1999-08-30

Hej! Igår spelade jag min första golfrunda på mycket länge. Det borde gått och skogen men gick lite åt överallt istället. Hyggligt med tanke på tre månaders uppehåll. Jag fick med mig Lena som trogen caddie och hon t.o.m. filmade mig och mina bravader hela dagen. Nu kanske hon ska prova på att spela själv åxå, det vore kul att få en golfkompis att spela med. Annat nytt är att jag liksom Jungars numera har Memoryspel att bjuda er på. Kolla in Memory så får ni se. Och som inte det räckte kan vi nu skicka rörliga bilder och inte bara o-dito tack vare sk videokort i datorn. Dock tar filmfiler en himla stor plats så jag har inte lagt ut några här, men om ni vill se oss i aktion och har Netmeeting på datorn så hör av er. Vill ni bara ha en liten videohälsning så går det åxå bra att höra av sig av det skälet. Det var allt för denna gång ///Lars

Kvällens Nyheter 1999-08-24

Kära lyssnare, äsch, kära besökare låter lite bättre, va! Äntligen får det bli något skrivet här till alla er som regelbundet kommer förbi på en kopp fika. Det har varit, om möjligt ännu mer hektiskt på sista tiden, och det verkar som om det blir bara värre ju närmare vi kommer nyårsskiftet. Vi har dessutom varit sjuka i omgångar och haft allt för lite ork för nånting alls. Därav uppehållet i nyhetsflödet. Det mesta som hänt är alltså att vi varit sjuka i någon form av influensa hela familjen. Lena var sist att drabbas och hon är inte riktigt frisk ännu, stackars liten. Till slutet av förra veckan började vi som tur var bli friska nog att åka till Mount Buller för att åka skidor som vi planerat för nästan en månad sedan. Vi åkte alltså tillbaka dit jag jobbade som liftskötare för sju år sen. Under två hela dagar i solsken och klarblå himmel lekte, åkte skidor och slappade vi i backen och lyssnade på takdropp och tjoande människor som hade snöbollskrig. Naturligtvis finns bildbevis på bildsidan för er som tvivlar eller är nyfikna i största allmänhet. Det hade inte blivit billigare att åka utför "down under" kan jag betyga. 62 dollrar per dag för ett liftkort. Fast om man ska vara ärlig är det ju gratis att åka utför. Det är ju uppför som kostar pengar, men som sagt dyrt i jämförelse med det flesta andra orter jag haft glädjen att besöka. För två dagar blev det med andra ord närmare tusenlappen inklusive skidhyra. Jag provade årets modell av skidor och det var klart att mina egna hemma i Sverige är inte riktigt i samma klass längre. Men köpa får nog vänta ett och ett halvt år till, när det blir snösemester på nordliga breddgrader igen.

Nu till något helt annat. Våra regelbundet inkommande statistikrapporter om besök till vår hemsida visar intressanta fakta. Här kommer några urval, sisådär på kul:

Antal av träffar från 1 besök 29 ( 18.83%)
Antal av träffar från besök 2-3 gånger 30 ( 19.48%)
Antal av träffar från besök 4-7 gånger 17 ( 11.04%)
Antal av träffar från besök mer än 7 gånger 78 ( 50.65%)
.se 42 ( 27.27%)
.com 30 ( 19.48%)
.net 76 ( 49.35%)
Måndagar 18 ( 11.69%)
Tisdagar 18 ( 11.69%)
Onsdagar 27 ( 17.53%)
Torsdagar 26 ( 16.88%)
Fredagar 22 ( 14.29%)
Lördagar 13 ( 8.44%)
Söndagar 30 ( 19.48%)

Se vad roligt man kan ha alldeles gratis. Men det var dock allt för nu, och vi får hoppas att uppehållen i nyhetsskrivandet verkligen inte blir lika långa som det föregående, God tur ! och ta nu en titt på våra helsköna bilder från snön !!! ///Lars

Nytt 1999-08-01

Hej kära dagbok. Det känns som man skriver till någon speciell person varje gång man sätter sig här och knåpar och jag förstår nu varför det ofta står just precis så där i t.ex. böcker när någon personifierar sin dagbok så där käckt. Ungefär så känns det för mig nu, så jag får väl dra till med "Kära hemsida" eller nåt sånt. Nåja, midvinternattens köld inte inte alls så himla svår för tillfället, det har inte varit nattfrost såvitt jag vet alls och det har varit drägligt att börja cykla till jobbet förra veckan efter uppehållet. Jag lär få hålla mina cykelpass heliga framöver för min fru drog iväg och anmälde mig till ett cykellopp på 21 mil runt Port Philip bukten om tre månader. Därför måste jag hålla mig och cykeln i trim. Det blir kanske inte så lätt. Idag fick jag laga två brustna ekrar på cykeln och själv känns det lika tungt att harva till jobbet som alltid trots att jag nu gjort över 150 mil i sadeln sedan September förra året. Annat jag förbundit mig till är att ge mig hän åt ett projekt jag redan förberett ett tag sedan och det är att göra ett nytt vardagsrumsbord eftersom det är så himla skralt med snygga sådana nuförtiden. Därför har jag köpt ett snyggt träslag som kommer från Malaysia, tror jag, och heter Merbau. Det lär inte gå att få tag i, i europa så det gäller att passa på här. Lugn, ni behöver inte skicka Greenpeace på mig, virket är odlat. Sen ska jag snickra ihop en skrinda i sånt där mörkbrunt trä som man kan få på brädgårn här för samma pris som furu hemma. Snyggare och ballare. Jag ska lova bilder när jag kommer en bit till. Redan nu kan ni se bilder på snickarn själv i underjorden under huset. Kolla in länken till bildsidan ovan. Till sist kan jag avslöja att ni är avslöjade, alla ni som besöker vår hemsida. Nu har jag nämligen statistik över hur många, när, och varfrån som besöken sker. Helballt! Kolla www.netzapp.nu om ni är intresserade av gratis "osynlig" statistik på er hemsida. Nu vet jag t.ex. att de flesta besöken till vår sida inträffar på Onsdagar och att samtliga använder Windows PC, osv. Sammanlagt 57 besök hade vi sista veckan i Juli varav 28 var unika, dvs 28 olika personer (eller datorer). Det är inte illa och fler och fler verkar vara personer som inte känner oss sen tidigare. Fick ett brev från en kille i Munkfors häromveckan som letade på nätet efter husägare, och hittade mig!! Märkliga saker. Men nu ska jag inte bli långrandig, ha det så bra och surfa vidare. Hej!!!! ///Lars

 

Vill du läsa tidigare nyheter klicka på OldNews.